Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

1."Minulla on Marevan-lääkitys, joten joudun käymään INR-näytteessä noin kuukauden välein. Liikkuminen on vaikeaa, joten kuljen taksilla. Tarvitsen apua myös siivoukseen ja pyykkien ripustamiseen."

Vastaus: INR-näytteen voi ottaa kotona, jolloin aikaa kuluu n. 30min ja palvelun hinta on 25€. Mikäli samalla käynnillä laitetaan esim. pyykit kuivumaan tai imuroidaan, kustannus on 40€/h. Käynnistä voi hakea kotitalousvähennystä.

2. "Minulle myönnettiin palveluseteli tunniksi viikossa. Setelin arvo on 21,40€. Miten seteliä käytetään?"

Vastaus: Tilaat sairaanhoitajan luoksesi tunnin viikossa haluamanasi ajankohtana. Kaupunki maksaa tunnin käynnistä 21,40€ ja sinulle tulee 18,60€ suuruinen lasku. Tästä ei voi hakea kotitalousvähennystä.

 

3. " Vanhempieni muisti ja liikuntakyky ovat heikentyneet eikä äitini pysty enää siivoamaan. Äitini tarvitsee myös lääkkeiden jakamiseen apua. Miten palvelu järjestyy?"

Vastaus: Samalla käynnillä hoituu sekä siivous että lääkkeiden jakaminen ja vaikutusten arviointi (verenpaineen ja -sokerin mittaukset). Tarvittaesssa konsultoidaan lääkäriä. Vanhemmillasi käy sama hoitaja, mikä auttaa huomaamaan ajoissa mahdolliset toimintakyvyn muutokset ja puuttumaan niihin.